100-годишната баба Радка от село Тертер гласува за по-доброто бъдеще на България

 
100-годишната баба Рада Делева от кубратското село Тертер днес упражни законното си право да гласува за нов парламент и правителство на страната. Възрастната жена, която отпазнува вековен юбилей на 11 септември т.г. в град Кубрат, беше придружена от близки и приятели, жители на селото и кметския наместник Николай Иванов. Баба Радка още от 05.00 часа сутринта се приготвила и снетърпение очаквала придружителите си до изборната секция в Тертер.
 
„Нашата столетница ни очакваше с нетърпение и както винаги ни посрещна с усмивка и прегръдка. За нас днешния ден е по-емоционален, тъй като най-възрастната жителка на селото и този път не пропусна да гласува“, сподели кметският наместник на Тертер.
 
Баба Радка сподели, че е гласувала за по-доброто бъдеще на България, призовавайки младите да не пропускат гласуването, тъй като то ще определи съдбините на народа. След вота баба Рада се срещна с приятелките си, споделяше спомени и разказваше случки от иначе дългия си и достоен живот. Присъстващите в изборното помещение пожелаха на столетницата най-вече здраве и спокойни старини. Баба Рада е родена през 1922 година в румънското село Черна. Преселва се едва 18-годишна заедно с другите си осем братя и сестри в българското село Тертер през 1940 година след подписания в град Крайова договор между тогавашните Царство България и Кралство Румъния.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе