В петък награждават най-добрите млади фотографи, снимали своето различно щуро лято

133-ма млади фотографи участваха в третото издание на фотоконкурса „Моето различно щуро лято“. Най-добрите от тях ще получат заслужените си награди на церемония в петък, 7 октомври – Световният ден на усмивката.

Творческата надпревара се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разград за трета поредна година, като с всяко издание броят на участниците  се увеличава, в първото бяха 59, във второто – 112. В третото издание 133-мата фотографи са изпратили 221 снимки и 44 фоторазказа, някои от участниците се включиха и в двата раздела – фотографии и фоторазкази. Децата са от 25 населени места от цялата страна, от Разград са малко повече от половината участници – 86. Свои творби са изпратили и млади фотографи от: София, Стара Загора, Варна, Монтана, Бургас, Ямбол, Пазарджик, Шумен, Пловдив, Харманли, Мездра и други.

YouTube

Творбите им бяха оценени в началото на седмицата от жури в състав:  Минка Христова – фотограф, Петър Петров – репортер и оператор в Общинско радио-Разград и Радка Минчева – главен експерт в отдел „Култура, религиозни и младежки дейности“ в Община Разград. В трите възрастови групи(7-10; 11-14; 15-18 г.) и двата раздела бяха излъчени общо 29 призьори.

Те ще получат наградите си – парични стимули – на церемония на 7 октомври, петък, в 16,00 ч., в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“. Там ще бъде подредена и експозиция с наградените творби.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе