Подписаха споразумение с МРРБ за реконструкция на улични водопроводи в югозападната част на Разград

Заместник-кметът и изпълняващ длъжността Кмет на Разград Добрин Добрев подписа днес споразумение с МРРБ за финансиране изпълнението на проект „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“. Споразумението е подписано от министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, а от страна на Община Разград подпис положи и главният счетоводител Миглена Дучева.

До споразумението се стигна след продължителни преговори на ръководството на Община Разград с представители на държавните органи за необходимостта от реконструкция на водопроводите в югозападната част на Разград. Водопроводите в този район, който за разградчани е по-известен като Доброшката махала, не са подменяни от повече от 40 години, там има чести аварии по водопреносната мрежа, както и значителни загуби на питейна вода. С реализацията на проекта се предвижда подмяна на над 12 км. водопроводи и сградни водопроводни отклонения.

YouTube

С подписването на споразумението за 2 651 569 лв. днес се осигуряват 50% от необходимите средства за реализация на проекта.

Проектът бе включен в Решение на Министерски съвет №711/2022 г. за одобряване на Списък на инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления/обекти за целево финансиране.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе