Превенция чрез любов проведе МКБППМН-Кубрат сред четвъртокласници

Четвъртокласници от ГЦОУД при СУ „Христо Ботев“ с възпитател Шенал Исмаил станаха първите слушатели и изпълнители на превантивно-образователната програма „Любовта отваря Сърцето“  на МКППМН-Кубрат, която беше представена от нейния секретар д-р Надие Карагьозова в края на учебната седмица.

YouTube

По време на срещата  учениците бяха провокирани да разсъждават и интерпретират любовта – като добродетел и ценност. Как децата разбират любовта, как се проявява тя, защо е толкова важно ежедневно да се упражняваме в прояви  на любов и как да превърнем това в работеща практика – стана творческо предизвикателство във втората част на срещата. Срещата завърши със специална рисунка и кът, с които малчуганите смело и със самочувствие показаха, че с любов и от любов сътвореното носи не само удовлетворение, но прави отношенията между хората по-топли, по-нежни и дадоха категорична заявка, че през цялата учебна година ще гонят агресията от класната стая, като се движат по пътеката на добротворчеството, в която любовта ще е водеща мотивация.

Предстоят нови срещи с ученици и техните ментори от начален етап на образование през идващите дни, подкрепили програмата на местната комисия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе