Научна конференция „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – V“, организирана от Филиал Разград

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев поздрави участниците в научна конференция „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – V“, организирана от Филиал Разград на Русенски университет.

Събитието бе открито днес в хотелски комплекс „Лес“ от директора на Филиал Разград проф.д-р Генчо Попов. Научният форум се организира ежегодно от Филиал Разград  съвместно със Съюза на учените в България – клон Разград,  Регионален академичен център на БАН  Разград, Ротари клуб – Разград и Дом на науката и техниката – Разград.  В тазгодишното издание на конференцията се представят 2 пленарни и 24 секционни доклада с актуална научна и производствена тематика. В работата на конференцията участват учени от Украйна, Молдова и Италия, както и професори, доценти и научни работници от български университети – в София, Бургас, Пловдив, Варна, Русе, Силистра и др.

YouTube

В приветствието си към участниците и организаторите на научния форум заместник-кметът Добрин Добрев заяви, че домакинството на подобен форум е висока чест за Разград, тъй като научна конференция е важно събитие за региона, в който се организира. Темите, които се обсъждат на научната конференция, са с практична насоченост и намират приложение в съвременния живот и в регионалната икономика, привличат интереса на младите хора, а областите, в които се представят доклади на тази конференция – химични технологии, биотехнологии и хранителни технологии – са свързани с отрасли, които се развиват в Разград – обясни важността на събитието за региона г-н Добрев. „Тази конференция е светъл лъч, глътка въздух и възможност за развитие на нашите учебни заведения, възможност за участие на местните общности, на бизнеса и считам, че ще е ползотворна и ще даде възможност за развитие на града и общината“ – каза още заместник-кметът Добрин Добрев. Той увери организаторите, че в лицето на Община Разград имат надежден партньор във всяко начинание

Заместник-кметът Добрин Добрев изслуша с интерес първият пленарен доклад от конференцията „Директен синтез на графен чрез комбинирано използване на електролиза и ултразвук“ на проф.д-р Ирена Марковска от Университет „Асен Златаров“-Бургас.

Официален гост на откриването на конференцията бе и заместник областният управител Найден Късов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе