Над 500 пътни нарушения за седмица в Разградско

Снимка: МВР

534 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 14 до 20 ноември 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 209 фиша и 49 акта. Шест от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение по пътищата са санкционирани петима пешеходци и един мотоциклетист.

Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на 6 моторни превозни средства – в пет от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които двама души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 21 ноември стартира специализирана полицейска операция с насоченост към пешеходците. Контролът на движението по пътищата с нулева толерантност спрямо нарушенията е с основна тематична насоченост към установяване на нарушения, извършвани от пешеходци и водачи на МПС, неосигуряващи предимство на пешеходци. От началото на годината до настоящия момент на територията на ОДМВР – Разград са възникнали 11 тежки ПТП с участието на пешеходци, при които един човек е убит и са ранени 10 лица. Акцията продължава до края на ноември.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе