Местният парламент в Кубрат одобри създаването на нова социална услуга

Общинският съвет в град Кубрат проведе XI-то редовно за тази година заседание, на което бяха гласувани и приети общо 13 докладни записки. Вносители на докладните бяха кметът Алкин Неби и заместник-кметът Женифер Пойраз.

Съветниците одобриха извършване на капиталов трансфер за основен ремонт на кислородна инсталация на „МБАЛ-Кубрат“ ЕООД в град Кубрат. Съветниците определиха също обема и начина на ползване на дървесина от „Кубратска гора“ ЕООД в горите, собственост на Общината през 2023 година.

YouTube

Мнозинството одобри актуализация на бюджета на Община Кубрат за 2022 година, която в приходната и разходната част е в размер на 92528 лева.

Местният парламент одобри финансиране на временен недостиг на средства с временен безлихвен заем от наличностите по сметките за чужди средства /в крайна нужда/ в размер до 160 хил. лв.
Общинските съветници дадоха съгласието си за продажба чрез явен публичен търг на имоти с трайно предназначение на територията в местността „Старата чешма“ в Кубрат.

Единодушно беше подкрепено прехвърлянето на краткотрайни материални активи /контейнери/ от Община Кубрат, като първостепенен разпоредител с бюджет, на ОП „Чистота и БКС“ в град Кубрат, като второстепенен разпоредител с бюджет към Община Кубрат. Прехвърлени бяха също и краткотрайни материални активи от Община Кубрат към Районно управление на МВР в Кубрат.
Съветниците единодушно дадоха „зелена светлина“ за кандидатстване на Общината с проектно предложение за благоустрояване и озеленяване на обществения парк в центъра на Кубрат, както и за обновяване на съществуваща детска площадка по процедура за подбор на проектни предложения за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от Стратегията за водено от общностите местно развитие на Местната инициативна група (МИГ) Завет – Кубрат от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

На заседанието беше одобрено и кандидатстване с проектно предложение „Бъдеще за децата в община Кубрат“ по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „БЪДЕЩЕ ЗА ДЕЦАТА“ по Програма “Развитие на човешките ресурси” 2021-2027.

Съветниците одобриха предоставянето под наем на полски пътища, попадащи в масивите за ползване за стопанската 2022/2023 г. на територията на община Кубрат, както и отдаването под аренда чрез публично оповестен конкурс на поземлени имоти от Общинския поземлен фонд в землището на село Мъдрево.

В края на сесията единодушно беше подкрепено и предложение за създаване на нова социална услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция“, като държавно – делегирана дейност. Социалната услуга ще е в подкрепа за 50 деца и техните семейства.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе