Малки художници украсиха елхата в детския коледен кът

Малки художници от Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР Център за работа с деца с ръководител Цветомира Петрова украсиха елхата в детския коледен кът „Царството на Дядо Коледа”. Над 20 деца, предимно четвъртокласници от разградски  училища, са изработили сами украшенията за елха. Останалата украса на елхата бе поставена от работниците от ОП”Паркстрой”. Междувременно работниците приключиха с оформянето на детския кът, който се намира встрани от паметника на Майстор Манол. Повечето от съоръженията са изработени от служителите в общинското предприятие, предоставени от един от търговците в коледния базар са фигурите на Дядо Коледа, Снежанка и седемте джуджета. В детския кът има къщичка на Дядо Коледа, огромен стол за снимки, шейна с еленче, голяма кутия за писма до Дядо Коледа.

YouTube

Елхата в детския кът е третата в централната градска част. Преди нея бяха украсени 12-метровата градска коледна елха до фонтана пред Общинския културен център и естествената елха зад паметника на Майстор Манол, чиито светлини вече са включени. Градската елха ще грейне на тържество утре, 6 декември, от 18,00 ч.

До нея в посока към паметника на Майстор Манол вече са подредени повечето обекти от коледния базар – пет дървени коледни къщички, в които ще се продават коледни артикули, караваната на ПФК”Лудогорец 1945”, бира скара, масите на която ще са дървени бъчви, обект за продажба на понички, както и детска въртележка.

Поставена е и коледна украса в: жк „Орел”, Водна централа, до блоковете „Морави”, по ул. „Васил Левски”, ул. „Дунав”, Орлов мост, мостът до „OMV”, градинката пред Прокуратурата, пешеходната зона по бул. „България”, кръговото кръстовище до нея и други.

Снимки от коледната украса можете да видите на Фейсбук страницата на Община Разград.  

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе