262 пътни нарушения за седмица в Разградско

262 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 28 ноември до 4 декември 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 123 фиша и 40 акта. 11 от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение по пътищата е санкциониран един пешеходец.

Установени са двама шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на 13 моторни превозни средства – в единадесет от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които един човек загина, а трима други пострадаха, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 5 ноември стартира специализирана полицейска операция по линия на ROADPOL. Акцията е насочена срещу употребата на алкохол и наркотични вещества от водачи на превозни средства. Засилените проверки ще продължат до 11 декември. В първия ден са проверени 36 водачи, няма установени нарушения.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе