В Общинския съвет по наркотични вещества отбелязаха Международния ден на доброволеца, в сряда се връчват номинации „Доброволчеството носи щастие“

По повод Международния ден на доброволеца – 5-ти декември, Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център организираха среща с новите доброволци – 16 ученици от ППМГ „Акад.Н.Обрешков“, НПТГ „Ш.Петьофи“, ПГИ „Робер Шуман“, ПГТС „Хр.Смирненски“ и ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. Доброволците бяха приветствани от председателя на Общински съвет по наркотични вещества Станислава Петрова с пожелания за много здраве, успехи и борбеност в тази не лека мисия на доброволци!

Доброволчеството е изключително специфична дейност. От една страна, човек се посвещава на една добра кауза – да прави живота на другите по-красив, по-добър и по-успешен. От друга обаче се научава на безкористност, като дава без да пита какво ще получи в замяна. А това, което всъщност получава като награда, е безценно – личностно развитие и удовлетворение, дълбока признателност и много приятели!

YouTube

След като всички се запознаха помежду си и разказаха за себе си, изгледаха кратък филм за Доброволеца. Бяха обсъдени идеи за бъдещата работа на доброволците, за участието им в проекти и инициативи, които излизат от рамката на учебните часове. На края на срещата доброволците бяха почерпени със специално изработена за срещата торта, върху която беше изписан текст „Доброволчеството носи щастие“ заедно с логото на ОбСНВ и ПИЦ.

На 7.12.2022 г. от 14.00 ч във фоайето на Общинския културен център ще бъдат връчени традиционните вече номинации „Доброволчеството носи щастие“. Номинациите се организират за втора поредна година от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център – Разград, като  в тях участват:

–  Ученици – участници в училищни превантивни кампании по повод Световния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици – 26 юни, Световния ден на психичното здраве – 10 октомври, Международния ден за безопасен интернет, както и кампании, свързани с превенцията на употребата на алкохол, цигари и др.

–  Ученици, взели участие в дейности, полезни за общността на града: посещения   в сферата на социалните услуги и болничните заведения; спасяване на животни или грижа в приюти за тях; грижа за местата за отдих в Разград и околността.

– Ученици с добри и благородни постъпки, проявили подкрепа в труден момент, запазили достойнството и помогнали на хора от уязвими групи.

 Получените номинации трябваше да са добре обосновани, подкрепени с връчени благодарствени адреси или грамоти, като може да се използват статии от вестници и снимков материал.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе