Юношите на Вълци-Разград с мачове от държавните първенства

В петък беше изигран третият турнир за юноши до 17 години. Момчетата на Пенко Велчев загубиха последователно от Дунав 2016 Русе с 108:41 т и от Шумен с 74:21 т.  „Въпреки загубите бележим напредък както в техническите умения, така и в тактическите. Момчетата започват да показват характер, така, че им благодаря за усилията, които полагат. Продължаваме да надграждаме с всяка тренировка. Успехът не е само в победата. Това важи за всички ВЪЛЦИ“, сподели техният треньор.

Заслужени са и поздравленията за 12-13-годишните състезатели от клуба. Те получиха покана да се включат в два кампа, организирани от Българска федерация по баскетбол.

YouTube

След като обяви старта на програмата за подбор и подготовка за 12-13-годишни момчета (родени през 2009/2010 г.), БФБаскетбол продължи инициативата и с камп за момичета от същата възраст. Първи се събраха представители на клубовете от Региони Добруджа и Мизия, които проведоха занимания на 10 и 11 декември в Търговище. От Вълци-Разград са поканени Антония Георгиева и Виктория Атанасова.

Тренировките се водят и следят лично от Мениджър развитие на женския баскетбол към БФБаскетбол Албена Брънзова. Екс-състезателката в националния отбор и WNBA и сестра й и също част от Отбора на миналото десетилетие в българския женски баскетбол Гергана Брънзова се срещнаха с треньорите от региона.

Паралелно в Шумен се проведе и камп за момчета в същата възраст, който бе наблюдаван лично от изпълнителния директор на БФБаскетбол Филип Виденов и методистът на БФБаскетбол Петър Клечков. Четири от нашите момчета бяха сред селектираните в регионалния тим – Александър Енчев, Ивайло Иванов, Йовко Йорданов и Наско Анастасов. Не е случаен фактът, че най-много състезатели на Вълци бяха поканени – момчетата заслужиха това с добра игра през сезона и спечелените бронзови медали в тази възраст.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе