Коледен базар и във фоайето на Новия театър, а довечера започват кратките коледни концерти „Под елхата”

Коледният базар, организиран от Община Разград, влезе и в Общинския културен център. Във фоайето на Новия театър от днес можете да си купите коледни артикули, изработени от деца от Разград. Оформени са щандове на сръчните възпитаници на ЦПЛР ЦУТНТ, както и на ученици от ПГИ”Робер Шуман” и ПГО”Станка Николица Спасо-Еленина”. Сред коледните артикули има и две книги – най-новата книга на младата поетеса Кристислава Иванова „Нов свят” и „Гатанки в рими” на наскоро починалия педагог Веселина Йотова.  

В по-късните часове артикулите ще се обогатят и с вкуснотии, приготвени от децата от кръжока „Млад кулинар” в ЦУТНТ.

YouTube

Към базара на открито на площад „Независимост” се присъедини и още една социална услуга – Център за обществена подкрепа към сдружение „ЖАНЕТА”, техните произведения могат да се закупят от една от дървените къщички.

Нов елемент и в културната програма за Коледно-новогодишните празници на Община Разград стартира днес. Всяка вечер в 17,30 ч. от днес до петък, 23 декември включително, на площад „Независимост” ще се провежда кратък коледен концерт под надслов „Под елхата”. Тази вечер ще може да видим и чуем талантите от ЦПЛР ЦРД: Текин Зекериев от Школата по поп пеене, Градски мажоретен състав, Коледарска дружина и ДТФ”Хорце”. Утре в 17,30 ч. е краткият концерт на Капанки ансамбъл,ь в сряда – на ДТА”Лудогорче”; в четвъртък – на ДТА”Капанче”, в петък – на хор „Железни струни”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе