Общинските съветници от Кубрат даряват лични средства за обновяване на детска площадка в града

Общински съвет – Кубрат проведе последното си за 2022 година редовно заседание /XII-то/, което се състоя в Конферентен център в град Бургас.

В дневния ред местните парламентаристи от Кубрат разгледаха и приеха общо осем докладни записки, чиито вносители бяха кметът г-н Алкин Неби и председателят на Общинския съвет г-н Хюсеин Юмеров.

YouTube

Още в началото мнозинството съветници одобри план-сметка за необходимите разходи по Закона за местни данъци и такси /ЗМДТ/ за битовите отпадъци през 2023 година, като стана ясно, че местните налози и такси няма да бъдат увеличавани.

Съветниците приеха изменение на Правилника за устройството, организацията и дейността на Общинското предприятие „Чистота и БКС” в община Кубрат. Те решиха, с оглед качеството на услугата, да бъде увеличена числеността на персонала към предприятието, което по думите на кмета Алкин Неби значително ще подобри услугата.

Общинският съвет одобри също общата численост и структурата на Общинската администрация в Кубрат, в сила от 1-ви януари 2023 година.

Общинският съвет даде „зелена светлина“ за продажба на поземлен имот в кубратското село Равно, като средствата от продажбата ще бъдат използвани за подобряване на техническата и социална среда в населеното място.

На заседанието бе одобрено възлагане на Услуга от общ икономически интерес по проект „Грижа в дома“, съгласно процедура BG05SFPR002-2.001 “Грижа в дома”, финансира по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027г., съфинансирана от Европейския съюз.

На изнесеното заседание стана ясно, че ще бъде предоставено и дарение от лични средства на Общинските съветници и кмета на Община Кубрат, с цел закупуване на детско оборудване /уреди/ за детска площадка в центъра на града на стойност около 6300 лева, както и да бъдат засадени 22 дръвчета, колкото е и броят на местните парламентаристи. По тази точка постъпиха предложения сумата да бъде увеличена, но след дебатиране бе прието първоначалното предложение, като точката беше подкрепена с пълно мнозинство.

Съветниците единодушно решиха Общината да кандидатства с проектно предложение за извършване на строителни дейности, доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващия дом за стари хора в община Кубрат по процедура чрез директно предоставяне на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост на конкретни крайни получатели за изпълнение на инвестиции.

Последната докладна също беше одобрена единодушно, която предвижда прехвърлянето на дълготрайни материални активи от Община Кубрат, в случая специализирана рампа, като първо степенен разпоредител на Центъра за обществена подкрепа в град Кубрат.

В Края на заседанието председателят на Общинския съвет, Хюсеин Юмеров, пожела на всички весели и уютни празници, а кметът Неби покани присъстващите на организираната на 22-ри декември бизнес среща в Кубрат, на която ще се набират средства в подкрепа на деца.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе