СК по борба „Лютфи Ахмедов“-Разград с признателност към своите състезатели, треньори и деятели

Ръководството на местния клуб по борба награди своите 10 най-добри състезатели за 2022г. и отчете ръст в поредната много силна и пълна с успехи година.

Безспорно с най-голям принос за СК по борба „Лютфи Ахмедов“ тази година допринесе Фатме Шабан с личен треньор Дениз Хамид и е 1-ва в класацията на борбата. Тя направи една много силна година, както за община Разград, така и за България. Фатме Шабан взе максимума за 3-те възрасти, в които се състезава – девойки до 20 г., девойки до 23 г. и жени. Възпитаничката и на спортното училище записа в актива си: 3-то място ЕП ДЕВОЙКИ до 20 г., 6-то място ЕП ДЕВОЙКИ до 23 г., 1-во място ДЛОШ за ЖЕНИ, 1-во място ДЛОШ ДЕВОЙКИ до 20 г., 1-во място ДЛП ДЕВОЙКИ до 20 г., 3-то място ДЛП за ЖЕНИ, 2-ро място МТ „Петко Сираков“ до 23 г., 5-то място  МТ „Дан Колов“ за ЖЕНИ, 10-то място СП ДЕВОЙКИ до 20 г., 14-то място СП ДЕВОЙКИ до 23 г. – всички в категория до 59 кг. Тя записва още и допълнителни признания, като най-резултатен състезател на България при девойки и признание от Български Олимпийски Комитет за бъдещите олимпийски игри в Париж.

YouTube

На второ място се нарежда Хюсеин Динчер в категория до 61 кг., който също записа много успешна година, като след себе си запечата 1-во място на ДЛП ЮНОШИ до 20 г., 3-то място на ДЛОШ за ЮНОШИ до 20 г., 7-мо място на МТ „Петко Сираков“ до 23 г. и участие на Европейско първенство за юноши до 20 г.

На 3-то място е Мелиса Ярадан в категория до 68 кг с два бронзови медала от Държавните първенства за жени, както и един сребърен, и един бронзов медал от Държавните първенства за девойки до 20г.

Четвърта е Айшегюл Нихат в категория до 68 кг с един бронзов медал при девойки до 20 г. и 4-то място при жените.

На пето място е Филиз Кямил категория до 58 кг – два бронзови медала от Държавните първенства и участие на Балканско първенство за момичета до 15г.

Шестото място е за Мелих Дуралиев в категория до 73 кг с два сребърни медала от Държавните първенства при деца до 13 г.

Седмо място за Хамди Басри в категория до 71 кг – 3-то място на ДЛОШ за кадети.

Осмо място е за Емре Вехби в категория +73 кг – 2-ро място на ДЛП за деца.

Девети е Сейко Калинов с 1-во място на МТ „Лютфи Ахмедов“, носител на пояса за най-добър състезател на турнира и 2-ро място на МТ „Бургас“ за момчета до 15 г.

Десети е Едис Ибрахимов при децата с две 3-ти места от Международни турнири.

Безспорно сред най-големите примери за подражание сред младите със своя неуморим труд, всеотдайност към спорта и завоювана 7-ма световна титла е състезателят, ветеранът и общинският съветник Ремзи Реджеб Осман, който е и изпълнителен директор на СК по борба „Лютфи Ахмедов“. Това доказва, че борбата в Разград е традиция и жъне отличия от деца до ветерани.

Ръководството на клуба по борба не забрави да поздрави и благодари на своите всеотдайни треньори: Дениз Хамид, Нермидин Якуб и Хасан Терзи за неуморния труд и постигнатите резултати през годината.

Също така СК по борба „Лютфи Ахмедов“ не забрави да поднесе благодарности към Спортно училище в гр. Разград за възможността в учебния им процес и план, позволяващ двуразови тренировки, което допринася за постигнатите високи резултати, както и на Община Разград за стабилна упора през годината.

И на всички доброжелателни спонсори, които безвъзмездно са се отзовавали при всяко едно начинание за развитието и високи резултати на състезателите и треньорите и на самия клуб по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе