Фатме Шабан е шампионка на България за жени

Състезателката на СК по борба „Лютфи Ахмедов“ с личен треньор Дениз Хамид, започва с блестящ старт новата състезателна година.

Българската федерация по борба започна новата календарна година с Държавните шампионати за мъже и жени, които се провеждат в гр. Сливен през уикенда където се определят националните по категории за международните първенства. При жените взеха участие всичките ни елитни състезателки на България, като двукратната европейска шампионка Мими Христова, Биляна Дудова световна и петкратна европейска шампионка, Евелина Николова 3та на олимпийските игри в Токио, както и световната и бронзова олимпийска медалистка Тайбе Юсеин.

YouTube

Фатме Шабан записа две убедителни победи с туш в предварителните кръгове над състезателките от Перник и Стара Загора, на полуфинала отново след доминация и туш надви и състезателката на Национална спортна академия. На финала Фатме Шабан се изправи срещу 26 годишната двукратната бронзова Европейска медалистка при девойки и жени Виктория Бобева, където след отлична тактическа и техническа дисциплина завоюва титлата шампион на България в категория до 59 килограма.

Другата ни състезателка Айшегюл Нихат с треньор Нермидин Якуб, ученичка на Спортното училище гр. Разград след 1 победа и 2 две загуби, с малшанс загуби битката за бронзовия медал и се класира на 4-то място.

Състезателите на клуба по борба „Лютфи Ахмедов“ бяха наблюдавани и пред зоркия поглед на Ремзи Осман, който е и изпълнителен директор на местния клуб, редом с официалните гости на първенството и даде отлична оценка за подготовката на състезателите и техните треньори.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе