Спасителна акция за ранено куче събра ученици от ОУ „Васил Левски“ в Разград

В часовете по Технологии и предприемачество децата изработиха коледни сувенири и организираха благотворителен базар. Събраните от разпродажбата 231 лева учениците на Йордан Начев дариха на клиниката „Вива Вет“, в която през ноември е било предадено от природозащитници кученце бебе, премазано на шосето.

Ветеринарите са ампутирали счупеното краче и когато растежът на четириногото позволи, на кучето Микан ще бъде сложена протеза. Децата, които участват в доброволната акция за спасяването, ще изработят протезата в часовете по предприемачество, обясни техният преподавател Йордан Начев.

YouTube

Доктор Силвина Александрова, чиято клиника се грижи за Микан, благодари на всички деца от ОУ „Васил Левски“, които участват в акцията на сдружение “Защита на животните в Лудогорието“ и продължават да помагат за възстановяването на Микан. Доктор Александрова, която е родител на деца от нашето училище, благодари и на родителите на учениците за подкрепата. Във „Вива Вет“ ще подпомогнат децата с консултации, когато те започнат изработката на протезата за Микан.

СПАСИТЕЛНА АКЦИЯ ЗА РАНЕНО КУЧЕНЦЕ СЪБРА УЧЕНИЦИ ОТ ПЕТИ И СЕДМИ КЛАС В ОУ“ВАСИЛ ЛЕВСКИ“. В часовете по Технологии и…

Posted by ОУ "Васил Левски" – гр. Разград on Thursday, January 19, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе