Шестима задържаха днес при акция на полицията

Шестима души са задържани при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на ОДМВР-Разград.

В Исперих е спрян автомобил „Фолксваген Пасат“ с чужда регистрация. 43-годишният водач, двоен гражданин на Великобритания и Турция, подхвърлил в полицейския автомобил турския си паспорт със 100 лв в различни банкноти, поставени в него. Опитът да подкупи униформените бил, за да не му съставят акт за нарушение по чл.150, ал.1 от ЗДвП. Чужденецът е задържан и срещу него е образувано бързо производство по чл.304а, предл.3 във връзка с чл.304, ал.1 от НК.

YouTube

Установени и задържани са извършителите на побоя от тази нощ в лознишкото село Тръбач. Двамата мъже на 18 и 43 години са от поповското село Ломци.

Четиринадесет КПП-та бяха изградени днес от екипи на Жандармерия, Охранителна и Пътна полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 383 лица и 202 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 43 акта.

Образувани са шест производства – едно досъдебно и пет бързи. Разследванията са за престъпления, свързани с кражби на дърва и вода, шофиране след употреба на алкохол и управление на нерегистрирани превозни средства.

Сред задържаните лица има и двама, нарушили съдебни заповеди за незабавна защита.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе