С детски празник започна Денят на Разград

С детски празник започна Денят на Разград 28 януари.

Детското парти под надслов „Честит рожден ден” се организира от Община Разград за 29-ти път. По традиция децата, родени на 28 януари, до навършване на пълнолетие са кръщелници на Кмета на Община Разград, празнуват заедно и получават подаръци от градоначалника.

YouTube

Детското парти днес се проведе във фоайето на Общинския културен център, организира го ЦПЛР Център за работа с деца със съдействието на Община Разград и Общинско радио Разград.

Музикалните поздрави за рождениците бяха от възпитаници на ЦРД – Група „Веселите глухарчета” и Туана Акбаш от Класа по поп пеене с ръководител Свилена Дечева изпълниха любими детски песни, момичетата от Градски мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова включиха в своите танци и част от малките рожденички, танцова честитка имаше и от момичетата и момчетата от Танцова формация „Феникс” с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов.

От името на ръководството на Община Разград и на Кмета Денчо Бояджиев поздрав към децата отправи заместник-кметът Добрин Добрев. Той пожела на малчуганите с двоен празник – Деня на Разград и рожден ден – да са много здрави и щастливи, да радват мама и тате и да имат много шестици в училище. Г-н Добрев си пожела още броят на кръщелниците да се увеличава и след няколко години да има нужда от по-просторно място за организиране на празничното събитие.

За малките рожденици имаше празнична торта и почерпка, а преди това получиха подаръците си от заместник-кмета Добрин Добрев. С 29-имата кръщелници празнуват и тризнаците от две разградски семейства, така общо децата на партито бяха 35.

Ето имената на участниците в детското парти днес: Иван Радев и Христина Йорданова – на 18 г.; Зорница Тодорова – на 17 г.; Цветилена Паскалева – на 16 г.;  Ферихан Рамадан – на 15 г.; Цветомира Аладжова – на 13 г.; Мелиса Иванова, Ивелин Неделчев, Фуркан Шюкри, Синем Сабри и Ивет Русева – на 12 г.; близнаците Толга и Корай Хасанови – на 11 г.; Гюляй Хюсеин и Михаела Дечева – на 10 г.; Цветелина Сашева и Илиян Славов – на 9 г.; Селин Самиева, Симеон Пеев, Десислав Вълков и  Моника Николаева – на 8 г.; Симай Кадирова – на 7 г.; Ефе Вергилов, близначките Емма и Мария Тоневи – на 4 г.; Асел Абтулова и Дуйгу Севджанова – на 3 г.;  Селин Фетова и Ерин Асан – на 2 г., както и 10-годишните тризнаци: Александър, Николай и Теодора Василеви и Диляна, Калина и Теодора Терзиеви.

Към този момент няма информация дали са се родини нови кръщелници на Кмета. Регламентираният срок родителите с адресна регистрация в община Разград да подадат информация за родени на тази дата деца е седемдневен. По традиция първият подарък от Кмета за новородените кръщелници е бебешка количка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе