Туристически поход посветен на Деня на Разград

Туристически поход с маршрут: с. Просторно, с. Топчии, с. Побит камък, организиран от ТД „Буйна кръв“, посветен на Деня на Разград и 145 години от Освобождението му се проведе на 28 януари. Прогнозата за лошо време и виелици не уплаши близо 30-те туристи който изминаха почти 15 километра с въодушевление и добро настроение.

Походът започна от село Просторно към село Топчии и завърши в село Побит камък! И в трите села туристите бяха посрещнати с топъл чай и погачи с шарена сол! Кметския наместник на с. Просторно –  Нели Хараламбиева  и кметовете на с. Топчии –  Мирена Симова и с. Побит камък – Валентина Василева  приветстваха групата и ги запознаха с интересните истории на китните разградски села. Туристите организирани от ТД „Буйна кръв“  поднесоха венци на паметниците в с.Топчии и с.Просторно и почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите герой.

YouTube

Поради липсата на достатъчно сняг и калните гори и полета туристите изминаха 15 километровия маршрут по шосе, но бяха съпътствани от студен вятър и валящ на моменти сняг.

Най-възрастната туристка в групата беше Веска Маркова – на 76 години, но винаги първа в групата!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе