Одобриха проекта за Карта на социалните услуги в област Разград

Проектът за Карта на социалните услуги в област Разград бе одобрен от представителите на седемте общини в региона. Това стана днес на работна среща при областния управител Драгомир Златев. В нея взеха участие още директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Разград Таня Костова и Светлин Симеонов, директор на дирекция в Областна администрация. Костова и Симеонов представиха проекта за социалните услуги, които ще бъдат финансирани изцяло или частично от държавния бюджет. При обсъждането му стана ясно, че в областта има нужда от центрове за резидентна грижа за пълнолетни лица с психични разстройства. Такива е планирано да бъдат разкрити в общините Разград и Исперих.

Проектът за картата е разработен въз основа на изготвени от общините анализи на потребностите в региона. Представителите на местната власт подписаха и подпечатаха протокола от работната среща, с което бе изразено общото съгласие за изложената в картата визия.

YouTube

Областният управител ще изпрати утвърдената областна карта в Агенцията за социално подпомагане /АСП/, която ще има последната дума кои услуги ще бъдат разкрити.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе