Поредна шампионска титла за СК по Борба „Лютфи Ахмедов“ – Разград

Поредна шампионска титла за СК по Борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград и медали за Лудогорието от държавно първенство за момчета.

Местният клуб по борба продължава своята серия с шампионски титли и при по малките. От 02 до 05. Февруари се проведе Държавният личен шампионат за момчета до 15 години. В надпреварата взеха участие над 270 състезатели от 52 клуба, а представители на Лудогорието бяха СКБ „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград, СКБ „Кубадън“ гр. Лозница, СКБ „Агросем“ с. Острово и СКБ „Осман Дуралиев“ гр. Исперих.

YouTube

С шампионска титла се окичи състезателят от Разград Сейко Бисеров ученик на Спортното Училище гр. Разград с личен треньор Нермидин Якуб. в компания от 40 съперника Сейко записа 5 убедителни победи в категория до 62 кг. като надви състезатели от Димитровград, Бургас, Търговище, Русе и на финала отстрани представителя на Велико Търново и заслужено се качи на най- високото място на олимпийската стълбичка. С две 5ти места на крачка от медалите останаха Биртан Фикрет в категория до 68 килограма и Емре Мехмед в категория +85 килограма.

Втори в категория до 41 килограма и сребърен медал след 3 победи и една загуба на финала завоюва Джем Мехмед представителят на СКБ „Агросем“ Острово с треньор Недрет Ахмед.

Два медала спечелиха и представителите от гр. Исперих СКБ „Осман Дуралиев“ с треньор Брхчет Хамид, където Гроздан Петков се класира на второ място в категория до 44 килограма, а Аксел Кадир в категория до 52кг. след 4 победи и една загуба на полуфинала се класира на трето място.

С малшанс и на косъм от медалите остана представителят от СКБ „Кубадън“ гр. Лозница Валери Огнянов в категория до 52 кг с треньор Севджан Адем.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе