Исперих отбеляза 3-ти март

Празничният трети март в Исперих започна с ритуал по издигане на националния флаг на Република България пред сградата на Община Исперих.

„На трети март се полагат основите на съвременната българска държава. Тя е дълго жадуван идеал на българския народ, който в продължение на пет века се бори за нейното възкресение на картата на Европа. Неслучайно този ден е значим символ на силния български дух, благодарение на който народът винаги е устоявал на превратностите на времето“ – каза в обръщението си кметът Белгин Шукри. Градоначалникът изтъкна, че „днес всички ние – граждани и политици, трябва да ценим високо делата на всички знайни и незнайни герои, които с чувство за дълг пред народ и отечество, поставиха националните идеали пред собствените си интереси; да съхраним мечтите и стремежите им и да предадем на бъдещите поколения техния безкористен порив за достоен и независим живот. Защото датата 3 март е завет и отговорност – към миналото, към настоящето и към бъдещето!“.

YouTube

Честването на бележитата дата продължи с музикално-поетичен рецитал „България над всичко“, подготвен от учители и възпитаници на Основно училище „Васил Априлов“ – гр. Исперих. Тържеството продължи с участието на таньорите от клуб „Ахинора“.

Пред паметника на хан Аспарух представители на общински образователни и културни институции, политически партии и организации и множество граждани поднесоха своите венци и цветя в памет на геройски загиналите войни и отдадоха своята почит към безсмъртния им подвиг.

Водещи на събитието бяха Виктория Стефанова и Николай Илиев, възпитаници на Профилирана гимназия „Васил Левски“ – гр. Исперих.

И тази година, по традиция, Община Исперих подари знамена на всички присъстващи на площада граждани по повод националния празник.

С ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА И ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ ЧОВЕШКАТА САМОЖЕРТВА ИСПЕРИХ ОТБЕЛЯЗА ТЪРЖЕСТВЕНО ТРЕТИ МАРТПразничният трети…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Friday, March 3, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе