Областната червенокръстка организация в Разград проведе Общо отчетно събрание

На 28 февруари от 13,30 ч. в залата на хотелски комплекс „Лес“, Разградската областна червенокръстка организация проведе годишното си общо отчетно събрание.

Гости на събранието бяха д-р Николай Чобанов, член на НС на БЧК и председател на БЧК Шумен, г-н Найден Късов, зам.-областен управител на област Разград, г-н Ангел Петков, началник на РУО Разград, Пламен Петров, директор на Секретариата на БЧК Шумен.

YouTube

За Председател на събранието бе избран Николай Миланов – делегат от Общ. организация на БЧК – Разград, а за протоколчик – Ралица Янкова– също делегат от Разград.

Д-р Мария Пеева, председател на областната червенокръстка организация представи Отчета с мултимедийна презентация.

Отчетеното даде ясна представа за дейността на общинските и областна организации на БЧК в динамичната, изпълнена със събития 2022г. – с последиците от разпространението на COVID-19, избухналия въоръжен конфликт между Русия и Украйна, с наводненията в Карловско.

Във време на кризи и бедствия, с налагащото се пренастройване на дейностите си, организацията предприе адекватни действия за изпълнение на Мисията ни, в подкрепа на най-уязвимите хора в областта, в защита на здравето и живота на уязвимите хора, доброволците и служителите, в поддържане и развитието на капацитета на организацията.

В представянето на годишния отчет бе подчертана значимата дейност на Общинските червенокръстки организации в привличането на нови доброволци, в нарасналите възможности за коопериране на ресурси на местно ниво. Важна роля за решаване на обществено значими проблеми има активната комуникация и партниране с обществеността – местната власт, НПО, медиите и корпоративния сектор, в насочване вниманието им към проблемите на уязвимите групи в ежедневни и кризисни ситуации. Подобаващо място в отчета бе отделено в забележимото присъствие, принос и мотивация на младите червенокръстци.

Представен бе и отчет за изпълнението на бюджета за 2022г.

Отчетът за дейността на Областната контролна комисия бе представен от д-р Лейман Тюлеоглуева.

Г-н Миланов, в качеството си на Председател на събранието, благодари на гостите за дадената оценка на областната организация за топлите думи, за традиционно силните партньорства, за доверието и сподели, че тази оценка ни задължава и занапред да продължаваме да работим активно за намаляване на уязвимостта в различните й форми.

Планът за дейността на червенокръстката организация за 2023 година. бе представен от г-жа Милена Кехайова – директор на БЧК – Разград. Акцентирано бе върху основните направления и дейности, които осъществяват, утвърждават, развиват и следват хуманитарната Мисия на червенокръстката организация. А бюджетът за настоящата 2023г. бе представен от главния счетоводител – г-жа Стоянка Василева.

Областната организация на БЧК – Разград получи високи оценки за своята работа в изпратените поздравителни адреси от областен управител на област Разград, РД ПБЗН Разград кметовете на общините Исперих, Кубрат, Завет и Лозница.

В края на отчетното събрание д-р Николай Чобанов благодари от свое име и от името на ръководството БЧК на делегатите на общото събрание, на всички доброволци на областната червенокръстка организация, на партньорите, за активната работа, за вложените усилия, за подкрепата, с което са допринесли 2022 година да бъде отчетена като успешна за цялата ни организация.

Пожела на всички мир, здраве, лични успехи, мотивация за запазване на постигнатото от областната червенокръстка организация и неговото надграждане през следващите години.

Областната червенокръстка организация в Разград проведе Областното си общо отчетно събрание На 28 февруари от 13,30…

Posted by Областен съвет на БЧК – Разград on Thursday, March 2, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе