6 паралелки от Добричко училище слушаха лекции на кубратския секретар

Второ сериозно участие в живота на Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич преживя секретарят на МКБППМН-Кубрат д-р Надие Карагьозова на 14 и 15 март в добруджанския град. Над 170 ученици слушаха лекции на Карагьозова, структурирани така, че освен теоретични знания, предлагат и работа по групи.

Основен акцент в срещите с децата от малцинствените групи стана темата, свързана с ранните бракове, нежеланата бременност, емоционалните травми, до които  се стига от необмислени и не добре планирани действия, свързани с реализацията на личния и професионален живот и др. На една от лекциите с учениците от 10 клас, кубратският секретар покани жена, която забременява още като ученичка и за целия шок, който преобръща живота й за нула време. Тя е от щастливките, че получава разбиране и подкрепа от родителите и приятеля си, но бяха разгледани и случаи, в които често краят не е толкова щастлив. Дискусията породи голям интерес, а учениците събраха смелост да задават въпроси на гостенката и се увериха, че споделянето и търсенето на помощ навреме за какъвто и да е проблем е от изключително голямо значение.

YouTube

Това е втората покана, която получава Надие Карагьозова от ръководството на училището, след като миналата година тя проведе беседи и среща с учениците от 8 класове (общо три паралелки).

Темите са изключително актуални и ценни. Поднесени по атрактивен и разбираем начин за уязвимите групи от училището ни и сме благодарни, че се отзовахте на поканата ни и този път. Училището ни е доволно много от съвместната работа и ще организираме още такива срещи“, коментира заместник-директорът на училището Диана Кирова споделените впечатления на  ученици и учители, събрани по време на двудневния обучително-информационен ученически семинар.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе