Проектът на Община Разград за ремонт на Център „Емилиян“ бе одобрен за финансиране по „Красива България“

Управителният съвет на Проект „Красива България“ одобри за финансиране и реализация проекта на Община Разград „Текущ ремонт и монтаж на газова инсталация на Център за социална рехабилитация и интеграция „Емилиян“. „Красива България“ е част от програмата на Министерството на труда и социалната политика за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта в страната, ежегодно финансира проекти на общини и други институции от програмния бюджет по Националния план за действие по заетостта. През тази година одобрените проекти са общо 47.

Общият бюджет на проектното предложение на Община Разград е 161 174 лв., като финансирането от Министерството на труда и социалната политика е 80 587 лв., на същата стойност е и съфинансирането от бенефициента.

YouTube

Проектното предложение предвижда дейности по изкърпване и шпакловане на стени, боядисване, подмяна на подови настилки с PVC такива, подмяна на улуци, водосточни тръби и врати, подмяна на съществуващо осветление с LED осветителни тела, монтаж на нов котел – ремонтни дейности, които имат за основна цел подобряване материалната база на социалната услуга, доколкото в същата не са извършвани по-значими СМР от 2010 г.

ЦСРИ“Емилиян“ е една от най-активните и търсени от потребителите социални услуги, които Община Разград администрира. Тя съществува от близо 20 години на територията на общината, първоначалният й капацитет е 25 места, по-късно е увеличен на 61 места. Дейностите по подкрепа, които ЦСРИ“Емилиян“ предлага, са насочени към деца с увреждания.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе