Ученици от Разград взеха участие в състезанията „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ и „Най-добър млад строител“

Проведоха се регионалните кръгове на националните състезания „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС и „Най-добър млад строител“ в град Силистра. Участието на учениците от ПГТС „Христо Смирненски“-Разград бе удостоено с пето място в транспортното състезание и шесто място в строителството.

Младите автомонтьори Драгомир Атанасов, Калин Радев и Илиан Иванов бяха изправени пред предизвикателството да решат теоретичен тест от 30 въпроси, тест по безопасност на движението и практически задачи, включващи: диагностика с диагностичен уред-KTS-590 на дизелов двигател на лек автомобил, демонтаж и монтаж на лагер главина на заден мост на лек автомобил, смяна на ангренажен ремък и ролки на бензинов двигател, смяна на гарнитура на цилиндрова глава на бензинов двигател, както и майсторско управление на МПС по определено трасе. Ръководител на отбора тази година бе инж. Марин Маринов, старши учител по практическо обучение в гимназията.

YouTube

Басри Шукриев от 12 клас представи професионалната гимназия на състезанието по строителство, с ръководител Минчо Балев, старши учител по практическо обучение. Неговата задача беше да облицовка на стена с керамични плочи.

И четиримата състезатели са абитуриенти тази година и за последен път участват в националните състезания по професиите.

След завръщането им в Разград, инж. Димитричка Ангелова изказа благодарността си на екипите подготвили децата за състезанията и пожела многобройни успехи на момчетата след завършването им.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе