ОУ „Васил Левски“ град Разград домакинства за провеждането на Регионалния кръг на Spelling Bee

На 25 март 2023 година ОУ „Васил Левски“ град Разград домакинства за провеждането на Регионалния кръг на Spelling Bee – състезание, в което участниците произнасят буква по буква различни думи на английски език. В България то се провежда за 13-та година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна. Целта му е да повиши интересa на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Участниците, извоювали правото си на участие като победители в училищния кръг, бяха шестокласничката София Арабаджиева и седмокласникът Арман Ахмед. Те се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 и допълнителни 200 думи за регионалното състезание още от началото на месец ноември. Всеки от тях се състезава с още двадесет и трима участници от областите Разград, Русе, Силистра и Търговище. И двамата показаха много добра подготовка, като освен добро познаване на чуждия език. те демонстрираха психологическа стабилност и умение за представяне пред публика.

YouTube

Състезанието се води и журира от Валя Завялова, Програмен директор във Фондация „КОРПЛЮС“, която за поредна година уважи с присъствие нашето училище. Диктор беше Андреа Чайлдс, американка, работеща като помощник-учител в разградската ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. Цветанка Пенчева, учител по английски език, даваше превода на думите на български език.

За чудесната организация по провеждане на състезанието заслуги имаха седмокласничките – доброволки Изабел и Моника Лазарови, Моника Микова, Ясмин Хатиб, Вероника Станчева, Теодора Александрова, които първи се втурнаха да поздравят своя съученик. За техническото обезпечаване се погрижи учителят Венелин Николов.

Победител измежду всички ученици, класирани на второ място в училищните кръгове, стана нашият представител Арман Ахмед от седми „в“ клас. В надпреварата между тези на първо място победата грабнаха русенлиите Тереза Момчилова от МГ „Баба Тонка“ и Антон Марков от ОУ „Любен Каравелов“. Тримата финалисти ще се явят на Националния кръг на състезанието, който е планиран за 22.04.2023 г. в град София.

Да стискаме палци за успешно представяне на Арман, който върна традицията за национално класиране на нашето училище след десетгодишно прекъсване!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе