Деца боядисаха още три декоративни яйца за великденската украса на Разград

Още по-пъстра и красива стана великденската украса на Разград след традиционното боядисване на декоративни яйца, което Община Разград организира на Велики четвъртък.

Тази година в него участваха всички деца, които изявиха желание. Дизайнът на яйцата бе подготвен от Цветомира Петрова и нейните възпитаници от Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР Център за работа с деца.

YouTube

В началото на събитието от името на ръководството на местната управа пожелания за светли празници към присъстващите отправи главният експерт в отдел „Култура, религиозни и младежки дейности“ Цветана Бенонова. Тя припомни и част от традициите преди Великден – яйцата се боядисват в четвъртък или събота, ритуалът се извършва от жени, участват и децата в дома. 

Две талантливи певици от Школата по изкуства „Енджой мюзик“ с ръководител Ардиан Маджаров бяха част от музикалната програма на събитието. Седемгодишната Калина Радославова изпълни песента „Топъл дъжд“, а осемгодишната Марина Минкова – „Обещание“.

В боядисването на декоративните яйца се включиха и заместник-кметът Полина Иванова и секретарят на Община Разград Нели Добрева.

Трите яйца бяха поставени непосредствено до къта за снимки на площад „Независимост“, срещу Съдебната палата.

Posted by Община Разград on Thursday, April 13, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе