МКБППМН -Кубрат гостува с образователен урок в ДГ „Здравец“ на тема „Златните приказки на детството“

Ден след пролетната ваканция,  ученици (участници в Клуб „Емпатия“) от 4 „б“ при СУ „Христо Ботев“ , водени от секретаря на местната комисия д-р Надие Карагьозова посетиха група „Слънчице“ от ДГ „Здравец“ с учител Мирел Даил и дискутираха върху популярни български народни приказки. Специално за случая възпитаниците на Шенал Исмаил от ГЦОУД  приготвиха в албум нарисувана и преразказана приказката „Житената питка“, която беше прочетена от секретаря пред малчуганите, които със затаен дъх си припомниха основните герои в нея и накрая бяха убедителни в поуката от нея, че не трябва да се доверяваме на непознати, които използват мили думи само и само да надхитрят. Плакат от текст и рисунка на приказката „Снежанка и седемте джуджета“ беше подарен на групата, заедно с пано от сърчица и магични вълшебни пръчици, които сбъдват желания. Децата от група „Слънчице“ активно се включиха в дискусията, като изчерпателно отговаряха на въпросите на учениците, които ги питаха за други приказки, които са  сред любимите им и какво са научили от тях.  Както се знае, приказките са синоним на детството. От тях децата научават за категориите добро-зло, силен-слаб, смел-страхлив и др.  Основното им предназначение на достъпен за детското въображение, представи и език да излъчват послания, да поучават, да вдъхновяват и да преобразуват.

В ролята на лектори си изявиха Константин, Елена, Ема и Ева възпитаници на Величка Иванова, които в края на срещата пожелаха на малчуганите, които за последно са в ДГ да бъдат също толкова активни и в училище. От своя страна домакините от група „Слънчице“ в знак на благодарност за приятната среща изпълниха кратка музикална програма и поканиха новите си приятели да танцуват заедно с тях.

YouTube

По време на срещата се спомена и датата 2 април, на която се отбелязва световният ден на детската книга и, че който има книгата за приятел, никога не е сам.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе