Откриха екологичния форум „Защитени територии в България“

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим откри екологичния форум „Защитени територии в България“, който се организира за осма поредна година от ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество-Разград.

YouTube

Г-жа Расим поздрави както организаторите за чудесната инициатива, така и участниците за интереса, проявен от тях, по актуалните теми, свързани с опазването на околната среда. Тя призова младите хора да продължат да бъдат ангажирани с екологичните въпроси, за да съумеем заедно да опазим природата в общия ни дом – Планетата Земя.

Форумът бе посветен на 22 април – Международния ден на Земята. В него с презентации се включиха 32-ма участници от 15 образователни институции. Освен от учебни заведения в областния град участваха и ученици от V до XII клас от училища от: Исперих, Кубрат, Цар Калоян, Раковски, Подайва, Лудогорци и Юпер. Някои от участниците не присъстваха лично, но бяха изпратили своите презентации по темата.

Форумът няма състезателен характер, всички участници и техните ръководители получават грамоти и предметни награда – уточни директорът на ЦПЛР ЦУТНТ Цветанка Русева. В презентациите си тийнейджърите представиха интересни факти за защитените територии в България, те са над 1000 на брой и заемат повече от 5% от територията на страната.

Всички получени презентации ще бъдат качени на фейсбук страницата на организаторите Подкрепа Личностно Развитие (ЦУТНТ Разград) във видеоформат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе