Ученичка от Разград спечели първо място в национално чуждоезиково състезание

Невероятен успех за дванадесетокласничката Кристияна Киранска от Езиковата гимназия в Разград, която спечели първо място и златен медал в националното състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения „Аз мога – тук и сега“.

Състезанието е за деца от 7 до 12 клас и се организира за седма поредна година съвместно с Американския университет в България. Тази година то се проведе на 28 и 29 април в гр.Девин и събра 598 деца от 48 населени места от цяла България. Състезанието се провежда в три етапа – писане на есе/разказ („Напиши за себе си…“), четене и писане с разбиране („Провери знанията си“) и говорене и слушане с разбиране („Диалог“).

YouTube

Общо 21 ученика от езиковата гимназия се включиха в надпреварата, като осмокласникът Румен Монев се класира шести в своята възрастова група. Дванадесетокласничките Емине Амзиева, Мерджан Ахмед и Ивана Илиева заеха съответно четвърто, тринадесето и четиринадесето място. Отлично се представиха и единадесетокласничките Мелиса Селим, Ивайла Банкова и Айча Ахмед, които заеха седмо, десето и единадесето място в крайното класиране. Всички останали ученици от Разград също се представиха достойно, като някои от тях бяха на косъм да влязат в ТОП20.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе