6 000 души бяха на конните състезания край село Севар

Народни представители, кметовe и общински съветници бяха сред множеството от жители и гости на традиционните конни състезания в село Севар. Кушиите бяха първите за страната от националния цикъл при надбягванията с коне, което в Севар се случва за първи път.

Сред гостите на масовото събитие бяха депутатите от Движението за права и свободи – Ихсан Хаккъ и д-р Хасан Адемов, кметът на община Кубрат – Алкин Неби, председателят на Общинския съвет в Кубрат – Хюсеин Юмеров, кметът на община Завет – Ахтер Велиев и кметът на община Цар Калоян – Дауд Аляовлу.

YouTube

На събитието присъстваха още областният лидер на ДПС в Разград – Мехмед Салим, кметове на кметства от общината домакин, общински съветници и около 6000 любители на конните състезания. Поздравления за селищния празник отправиха кметът на село Севар – Леман Сюлейманова и общинският кмет Алкин Неби.

48 коня от Североизтока участваха в днешната надпревара, като първата гара на 1600 м. спечели жребецът Атеш със собственик Туана Незирова от Севар. Второто място също отиде при младата собственичка от Севар с кобилата Низана. На трето място финишира конят Султан със собственик Мемур Омер от Румъния.

Във втора гара на 1600 м. надделя конят Олимпик на Валентин Минчев от с. Юпер. Втори се класира конят на Назиф Шекер от с. Гусла. В трета гара на 1200 м за две годишни коне се класира конят Оникс Енджъл, следван от жребеца Каскадьор на Ебазер Алиев от Севар.

В четвърта гара на 1200 м. победител стана отново Туана Незирова от Севар с коня Момичето от острова, следвана от кобилата Мини Лайт от с. Искра със собственик Мюждат Изет. Трети се класира Тополино със собственик Нуретин Алиев от с. Раковски.

В петата гара на 2000 м. първи финишира вихрогонът Бордолино и неговият собственик Тони Петров от Варна, следван от Хермиро на Туана Незирова.

В последната, шеста гара до 3200 м., купата спечели отново варненецът Тони Петров с кобилата Милимери. Второто място грабна Ситиспирит на Туана Незирова, а третото място грабна кобилата Дездемона на Нено Ненов от с. Караманово.

Най-много първи места в първия състезателен ден от Националния календар за конни надбягвания спечели жокеят Валентин Атанасов от село Севар.

Конните състезания бяха осъществени със съдействието на Кметство Севар и Община Кубрат.

6000 ЧОВЕКА ПРОСЛЕДИХА КОННИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ В СЕВАРНародни представители, кметовe и общински съветници бяха сред…

Posted by Община Кубрат on Saturday, May 6, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе