Стартира ремонта на покрития пазар в Исперих и административната му сграда

На 5 май  стартира ремонтът на покрия пазар в Исперих и административната сграда към него по подписан договор на Община Исперих с Държавен фонд „Земеделие“ и СНЦ “МИГ – Исперих“.

„Това е дългоочакван проект от всички жители на града. Целта е съществуващият пазар, който е изграден преди години, да бъде функционален през всички сезони и по всяко време на годината. Пространството на покрития пазар имаше нужда от обновяване. Радвам се, че в рамките на този мандат ще успеем да завършим този важен за града проект“, коментира кметът Белгин Шукри пред присъстващите и пожела успех на изпълнителите на проекта.

YouTube

Проектът “Преустройство и реновиране на покрит пазар и административна сграда към него в гр. Исперих” предвижда по всички фасади да се разположат нови пана, ремонт на покрива, изграждане на нова електрическа инсталация. Ще се осигурят нови пазарни щандове, позволяващи съхраняване на предлаганата продукция, а също и мултифункционални сгъваеми маси. По отношение на административната сграда, която е с обществен достъп, се предвижда цялостен ремонт на покрива, подмяна на дограма, както и обособяване на нова тоалетна за инвалиди.

Гости на събитието днес бяха председателят на Общинския съвет Бейти Бекир, зам.-кметовете на Община Исперих – Ариф Ахмед и Аксел Кючюк, изпълнителният директор на МИГ – Исперих Айджан Бейтула, представители на фирмата изпълнител, експерти и граждани.

Срокът за изпълнение на строителните дейности е 120 календарни дни.

ДНЕС СТАРТИРА РЕМОНТЪТ НА ПОКРИТИЯ ПАЗАР В ИСПЕРИХ И АДМИНИСТРАТИВНАТА СГРАДА КЪМ НЕГОДнес /05.05.2023 г./ стартира…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Friday, May 5, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе