Исперих отбеляза 6 май

С тържествена програма на 6 май пред паметника на Св. Георги в града Исперих почете Деня на храбростта и празник на Българската армия.

„Този ден прославя силния дух и непреклонността на българския народ, с които е бранил своите граници и традиции в дългогодишната история. Като наследници на велики воини наш дълг е да следваме завета им за отстояване на българския национален интерес винаги и във всичко“ – каза в словото си кметът на Община Исперих инж. Белгин Шукри и отправи пожелание Свети Георги да донесе във всеки дом здраве, вяра и благоденствие.

YouTube

Капитан Стоян Стоянов – офицер от запаса и председател на Управителния съвет на общинската структура на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, произнесе слово за значението и мястото на Българската армия през годините.

Венци и цветя в знак на почит и признателност пред саможертвата и героизма на българските воини поднесоха политици, представители на културни и образователни иституции и граждани.

Проявата продължи с празнични изпълнения на талантите от школите към Народно читалище „Съзнание – 1891“ – гр. Исперих. Водещи на събитието бяха Ивана Мартинова и Енгин Чакър – възпитаници на Профилирана гимназия „Васил Левски“ – гр. Исперих.

ИСПЕРИХ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ХРАБРОСТТА И ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯС тържествена програма днес /06.05.2023 г./ пред…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Saturday, May 6, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе