Конкурсът за рисунка на асфалт се отлага, но колоездачната обиколка и концертът на Тото и Лъчо от „Скандау“ ще се проведат днес

Снимка: Данче Бозаджиева

Метеорологичните условия налагат промяна в провеждането на част от събитията от планираната за днес, 9 май, кампания на Община Разград и Областен информационен център „Дни на Европа“.

Събитието, което се отлага, е конкурсът за рисунка на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа”, който трябваше да започне в 17:30 часа пред Художествена галерия „Проф. Илия Петров”. Той ще се проведе на 1 юни, като подробностите ще се оповестят допълнително.

YouTube

Колоездачната обиколка обаче ще стартира за 12-ти пътднес от площад „Независимост“, стартът е в 15,00 ч. Тя  се провежда в партньорство с Велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, „Разградска велогрупа”, Клуб „Зелена стъпка”, Аматьорски отбор „Раздвижи се”, организирани отбори от училищата и Филиал – Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев“. За пръв път към партньорите с участие и с осигурени награди се присъединяват ПФК„Лудогорец 1945” и Баскетболен клуб „Вълци Разград”.

Районно управление – Разград се включва в събитието с кампанията „Движи се безопасно!”, насочена към младите участници в движението. Тяхната инициатива стартира непосредствено преди колоездачната обиколка – в 14,30 ч. с игри, свързани с безопасността на движението. Най-активните участници в тях ще получат раници с логото на кампанията.

В колоезденето могат да участват индивидуално всички желаещи жители и гости на Лудогорието, без ограничение на възрастта. Записването се извършва на място преди старта.

Маршрутът на обиколката е от площад „Независимост” до Националния археологически резерват „Абритус”, и обратно. Завършилите пробега получават талони за участие в томбола, в която притежателите си очакват три маркови велосипеда, тротинетка и още над 50 предметни награди – аксесоари и принадлежности за каране на колело.

Концертът на музикална група СКАНДАУ – рапърите Тото и Лъчо започва в 19:00 ч. пред Общинския културен център в Разград. Преди тях на сцената ще излязат талантливите певци от три разградски школи: Школата по поп пеене към ЦПЛР Център за работа с деца, Школата по изкуства „Енджой Мюзик“ и Музикална школа „Илия Бърнев“ при НЧ“Развитие 1869“. Свои изпълнения ще представят и танцьорите от Танцова формация „Феникс“ към ЦПЛР ЦРД.

Всеки участник в кампанията ще получи фланелка или шапка с логото на ОИЦ – Разград и с нея ще се включи в събитията от кампанията.

На сцената, на която ще проведат част от мероприятията от инициативата „Дни на Европа“, ще се случат и финалните събития от пролетното хигиенизиране, организирано от Община Разград. В 16,30 ч. ще е награждаването на победителите в категориите: населени места, училища, детски градини, организации и фирми и гражданско участие. В 17,30 ч. пък ще бъде изтеглена и томболата сред децата, участвали на 29 април в акцията „Бонбони за смет“.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе