МКБППМН-Кубрат и четвъртокласници с послание по случай Деня на Европа: „Да бъдем граждански активни, за да живеем в мирно, хармонично и сплотено общество“

Ролята на човека и важността на ценностите, върху които е изграден Европейският съюз,  мотивира  навръх 9 май четвъртокласниците от ГЦОУД в партньорство с местната комисия да проведат поредната съвместна изява. Чрез оцветяване на символите на ЕС възпитаниците на Шенал Исмаил не само отбелязаха деня на Европа, но и излъчиха послание за траен мир, сигурност и просперитет на цялата планета. Творческото предизвикателство даде възможност на децата да покажат не само своите умения и таланти, а и да осъзнаят, че  за да бъдем активна част от обществото, трябва да променяме себе си и света около нас, за да изградим мирно балансирано и състрадателно общество, в което всеки допринася за всеобщото благо.  

YouTube

Срещата започна с изслушване химна на ЕС и кратка презентация, след което малките художници спретнаха ръкави в оцветяване на тематичните предложения. В края на урока най-добрите изпълнения бяха избрани да красят информационното табло, а за старанието си учениците получиха от секретаря на комисията грамота, скицник за рисуване и балони за настроение.

През 1985 г. ръководителите на страните от Европейския съюз на заседание в Милано решават 9 май да бъде честван като Ден на Европа. Чества се в различни форми в повечето държави-членки на ЕС и кандидат-членки на ЕС.  Този ден  е един от европейските символи, които насърчават единството между европейците. Оттогава до днес 9 май символизира стремежа към единство, мир и просперитет в Европа. В България Денят на Европа е обявен за отбелязване с Постановление № 54 на Министерския съвет от 29 март 2005 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе