Екип на РИМ-Разград участва в изложението „Уикенд туризъм Русе“

Екип на Регионалния исторически музей –  Разград участва в 18-то туристическо изложение „Уикенд туризъм Русе“ и 15-ти Фестивал на туристическите анимации.

Екипът на РИМ – Разград е един от общо 40 музеи, общини, туристически агенции, хотели и организации в страната, свързани с туристическия бранш със свой щанд в Доходното здание. Присъстват и две посолства – на Турция и Китай. Ще се проведат и различни дискусии и форуми, посветени на туризма.

YouTube

В тридневния форум в крайдунавския град главният екскурзовод в разградския музей Славяна Цонева, дизайнерът Михаил Маринов и уредникът в отдел „Археология“ Зейнеб Фикрет ще представят с рекламни материали и модерни аудиовизуални средства древния Абритус, обогатената лятна образователна програма за деца и ученици от 1 до 7 клас от цялата страна „Един ден на Абритус“, илюстрованата викторина за родители и деца „Играй и учи с нас“, къщите музеи „Станка и Никола Икономови“, „Анание Явашов“ и Етнографския музей с акцент върху бита и традициите на капанците, както и останалите, предлагани на територията на РИМ – Разград, туристически продукти. Специално място на щанда е отделено и за културния календар на Община Разград: „Белите нощи на Разград“ – фестивал на материалното и нематериалното културно наследство и уникалните Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти.

На импровизирана сцена пред Доходното здание официално приветствие към участниците и гостите на Туристическото изложение и Фестивала на туристическите анимации отправиха кметът на Русе Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, като пожелаха на всеки да се забавлява и да открие своята дестинация за отдих през уикенда.

Още снимки може да видите на Фейсбук страницата на РИМ – Разград: https://www.facebook.com/regionalhistorymuseumrazgrad/

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе