Седмица на движението и спорта МОVE WEEK 2023 в ОУ „Св.П. Хилендарски“- с. Езерче

ОУ „Св.П. Хилендарски“-с.Езерче се включи активно в Седмицата на движението и спорта МОVE WEEK 2023 със специален спортен празник под надслов „Спортуваме заедно“.

MOVE Week се провежда в страната от 2012 година и е мащабен празник на физическата активност, като в нея се включват общини, спортни клубове, НПО и доброволци. Чрез събитията, част от MOVE Week, малки и големи имат възможност да опитат различни видове спорт и физическа активност, за да изберат най-подходящата за своите нужди. Седмицата на физическата активност и спорта е един от основните елементи на кампанията NowWeMOVE. Главен координатор е Сдружение BG Бъди активен. С кампанията NowWeMOVE, BG Бъди активен насърчава хората от всяка възраст да бъдат по-активни и да включат физическата активност в ежедневието си. Промоцията на здравето чрез кампании за физическа активност е много важна, тъй като това е един от най-лесните начини за подобряване на здравето.

YouTube

Спортния празник в училището се реализира едновременно и като заключително общо мероприятие с родителите по НП на МОН „Заедно за всяко дете“, Модул „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“ .

Проведоха се различни спорни активности и игри: подвижни спортни игри, народна топка, футбол. Родителите и учителите се включиха във волейболната среща и в закриването на празника с право хоро.

Всички ученици накрая получиха топки, вода и сладки.

#РаздвижвамеБългария #СПОРТБезОтпадъци и #MOVEWeek2023Седмица на движението и спорта МОVE WEEK 2023 в ОУ „Св.П….

Posted by ОУ "СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ" – С. ЕЗЕРЧЕ on Sunday, May 28, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе