Обсъдиха се възможности за подкрепа на инициативата „1, 2, 3, Старт!“

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев се срещна с двама от учителите в лятна академия „1, 2, 3, Старт!“. С Анна Биссет и Стоян Михайлов той разговаря за възможностите за подкрепа на провеждане на второто издание на инициативата.

Лятната академия, насочена към деца от първи до четвърти клас, стартира миналото лято. В нея се включиха над 60 деца. Учене чрез преживяване сред природата и забавни игри бяха основните дейности, включени в академията. Тя следва определена тематика, за да може децата да бъдат поставяни в нова, различна и интересна за тях среда. Работи се в малки групи – не повече от 15 деца – с двама възрастни – учител и помощник-учител, така, че всяко дете да усвоява и развива по най-добър за него начин нови знания и умения. Тази година ще има и група от по-големи деца, на които предстои да са седми клас. Кандидатстването за лятната академия ще е отворено от 1 до 10 юни.

YouTube

Преподавателите в лятна академия „1, 2, 3, Старт!“ са млади хора, предимно започнали педагогическата си кариера през Фондация „Заедно в час“.

За второто издание на лятната академия, което ще се проведе в Междуучилищния център (МУЦ) в периода 10-28 юли, те търсят подкрепа, която може да е финансова по сметка: BG50STSA93000029695255, а също и материална под формата на: канцеларски материали (копирна хартия, тонер касети, химикали, моливи, цветни моливи и подобни), бутилирана минерална вода, плодове, зеленчуци, дребни пакетирани гризки.

Повече информация за лятна академия „1, 2, 3, Старт“ може да бъде намерена на Фейсбук страницата на иницативата.

Заместник-кметът Добрин Добрев увери, че ръководството на местната управа подкрепя инициативи, насочени към организирането на позитивни занимания в свободното време на децата, изрази надежда и местният бизнес да застане до активните млади хора. Община Разград адмирира и решението на младежите да се завърнат в родния край, за да се занимават именно с дейност, свързана с подобряване на образователната среда и интереса на децата към учебния процес.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе