Бронзов медал за Фатме Шабан от световен турнир

През уикенда се проведе международен турнир „Димитри Първолеску и Васили Иорга“  до 20 год. в съседката ни Румъния – в гр. Букурещ. Турнирът е от календара на световната федерация по борба за всички стилове в тази възраст (свободна, класическа и жени) и е последна контрола преди Европейското първенство за юноши и девойки до 20 год., където всички държави-участници участваха с най-добрите си състезатели в надпреварата.

На големия тепиха взеха участие над 340 състезатели от над 20 държави, като всички водещи държави от цял свят взеха участие – Украйна, Казахстан, Туркменистан, Киргистан, Полша, Норвегия, Молдова, Италия и др.

YouTube

Единствен медал за България при девойките взе състезателката на СК по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград Фатме Шабан в категория до 59 кг. с личен треньор Дениз Хамид и старши треньора на националния отбор на девойките, петкратната световна шампионка и двукратна сребърна медалистка от олимпийски игри Станка Златева.

Фатме Шабан в компания от 8 състезателки в нейната категория, където без медал останаха много класни боркини от световен мащаб отстъпи единствено на украинската състезателка, след като убедително доминираше с 6:0, но в стремежа си да приключи бързо схватката, бе затисната от съперничката си и се размина на косъм от големия финал. В срещата за бронзовия медал Фатме Шабан успя да пребори първо кошмара от изненадващата загуба и след това безпроблемно срази състезателката от Франция с 10:2  и се окичи с бронзов медал, който я нареди в ранг листите сред титулярите за медали от големите първенства в категория до 59 кг.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе