Кубрат ще е домакин на финалите по хандбал за ученици

Град Кубрат ще бъде спортната сцена на най-големите финали по хандбал за ученици от 5-ти до 7-ми клас за 2023 година. Това важно събитие се организира под патронажа на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи“, Регионалния инспекторат по образованието в Разград и Областния клуб за спорт в училище – Разград.

Във финалите в Кубрат ще вземат участие отбори от цялата страна, като очакваме с нетърпение да посрещнем най-добрите млади хандбалисти от ОУ „Стоян Михайловски“ (гр. Варна), СУ „Васил Левски“ (гр. София), СУ „Георги Измирлиев“ (гр. Горна Оряховица), СУ „Никола Йонков Вапцаров“ (гр. Петрич), ОУ „Елин Пелин“ (гр. Бургас) и СУ „Христо Ботев“ (гр. Кубрат).

YouTube

Финалните мачове ще се проведат в Спортна зала „Кубрат“ в периода от 02.06 – 05.06. 2023 г., където любителите на хандбала ще бъдат свидетели на зрелищно съревнование и невероятни спортни представления от младите таланти.

Организацията на финалите по хандбал за учащи е резултат и от съвместните усилия и съдействие на Община Кубрат, която играе важна роля в развитието на ученическия спорт и която подкрепя инициативите, спомагащи развитието на спортните таланти.

Официалното откриване на събитието е планирано за 2-ри юни 2023 г. в 18:45 часа и ще бъде едно вълнуващо начало на състезанието.

Спортът за учащи е от съществено значение за физическото и психическото развитие на младите хора. Той им предоставя възможността да се проявят, да развият спортни умения и да научат важни ценности като екипен дух, дисциплина и упоритост.

Финалите по хандбал в Кубрат са идеалната платформа, на която младите спортисти могат да изявят своите умения и да се насладят на конкурентната атмосфера на състезанието.

Очакваме с нетърпение да видим кой ще се окаже най-добрият отбор и ще спечели престижния трофей във финалите по хандбал за ученици в Кубрат. Нека залата бъде изпълнена с ентусиазъм и подкрепа за младите спортисти, които се стремят да покажат своите най-добри умения и да оставят следа в историята на ученическия хандбал.

Мероприятието е отлична възможност за младите хандбалисти да се насладят на спортните предизвикателства и да създадат нови приятелства в света на ученическия спорт.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе