Златен дъжд от медали за разградските стрелци на Държавно първенство в София

В град София на стадиона в НСА се проведе държавното лично-отборно първенство за момчета и момичета. Разградчани бяха с най-много участници и участваха с пълни отбори във всички групи – общо 20 състезатели. Няма как да се опише триумфа на нашите стрелци освен като пълен хегемон за разградската школа в страната.

От 13 възможни медали нашите герои завоюваха 10 медала и отново изпълнихме целта 50 % от участниците да са медалисти.

YouTube

При най-малките – под 12 г. – Йоана Костадинова за сетен път показа точен мерник и завоюва златото, като изравни националния рекорд на съотборничката си Руми Станчева. Среброто спечели Бусе Паша, а Йоанна Дамянова се окичи с бронза, като и двете състезателки са с 8-месечен опит. Пета е Елиф Хасан, Валентина Кънчева, Стефани Иванова и Никол Илиева са съответно н а 7-мо, 8-мо и 10-о място. Отборно са първи.

При момчета под 12 г. приятна изненада поднесе отново състезател с осемесечен опит – Александър Петков спечели шампионската титла, следван от Боян Илиев със сребърен медал, Борис Балкански и Момчил Светланов са съответно 5-ти и 8-ми. Отборно са първи.

При момичета под 15 г. Мая Атанасова също приятно ни изненада с шампионска титла, Руми Станчева е плътно зад нея със сребърен медал, Славена Тодорова бе на косъм и пропусна бронза. като стана 4-та и Цветелина Георгиева е 5-та. Отборно са първи.

В групата с най-голяма конкуренция момчета под 15 г. – Иван Ганчев една нула го лиши от златото и заслужено спечели вицешампионска титла  Даниел Георгиев е с бронз, Ники Илиев и Берк Хюксял са 5-ти и 6-ти. Отборно са шампиони.

При компаунд момичета, въпреки че имаше само един представител, Алекс Иванова е със златен медал.

Поздравление за абсолютно на всички от отбора и на треньора Боян Бонев!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе