Откриха 40-тото издание на турнира по стрелба с лък за „Купа Разград”

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев откри 40-тото издание на турнира по стрелба с лък за „Купа Разград”. Сред официалните лица на юбилейното събитие бяха и: председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев, генералният секретар на Българска федерация Стрелба с лък Донка Шопова, главният експерт „Спорт” в Община Разград Валери Бойчев, бившия председател на ДФС”Лудогорец” Здравко Душков, който е съдействал за провеждането на много от турнирите.

Състезанието е най-дългогодишният турнир в спортния календар на Федерацията, провежда се под егидата на Община Разград и благодарение на това е турнирът с най-голям награден фонд в България, а също и с най-добри условия и организация – заяви председателят на Спортен клуб по стрелба с лък „Антибиотик” Красимир Дяков. Турнирът е с международно участие, през годините различни държави са включвали в него, в настоящото издание има състезатели от Румъния.

YouTube

По повод юбилейната годишнина главният секретар на Федерацията Донка Шопова връчи на Красимир Дяков почетен плакет.

В приветствието си към участниците заместник-кметът Добрин Добрев заяви, че тази годишнина е достойна за голямо уважение. Той припомни дългогодишното успешно партньорство между Община Разград и СК”Антибиотик”, както и фактът, че комплексът за стрелба с лък е първата спортна концесия в Община Разград, тя е и пример на успешна спортна концесия. От името на ръководството на Община Разград г-н Добрев изказа благодарност към клуба и към неговия председател Красимир Дяков за дългогодишния труд за утвърждаване на спорта стрелба с лък, за възпитанието и развитието на поколения спортисти. „За умението да се изграждат шампиони и клубът да е водещ в страната се изискват талант, упоритост, труд и ентусиазъм. Поздравявам Ви за това, че възпитавате подрастващите и прославяте Разград” – заяви заместник-кметът Добрин Добрев. Той пожела високи спортни постижения на участниците в състезанието, както и да се чувстват добре в Разград, а турнирът да се провежда още много дълги години на това прекрасно място, на което да се раждат много шампиони.

Турнирът започна с издигане на българското знаме под звуците на Химна на Република България. С асистентството на две подрастващи шампионки флага издигна майсторът на спорта, печелил рекордните 15 пъти Купа „Разград”, роденият в Разград Иван Йотов.

Две талантливи певици от Музикална школа „Илия Бърнев” към НЧ”Развитие 1869” също участваха в откриването на турнира. Мартина Матева и Пресияна Тодорова, които са възпитанички на вокалния педагог Детелина Тодорова, изпълниха прекрасни български народни песни и получиха заслужени аплодисменти от спортистите и от официалните лица.

Posted by Община Разград on Saturday, June 24, 2023

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе