От понеделник заради ремонта в Доброшката махала се затваря за движение участък от ул. „Перистър”

Временна забрана за движение на пътни превозни средства се въвежда от 8,00 ч. на 3 юли, понеделник, на участък от ул. „Перистър” в Разград.

Това се налага във връзка с извършването на строително-ремонтни работи по договор от обществена поръчка с предмет „Реконструкция на улични водопроводи и сградни водопроводни отклонения в югозападната част на град Разград” и след заявление до Община Разград от фирмата, която извършва ремонта – ДЗЗД”СКС-06”. Участъкът от ул. „Перистър”, който временно се затваря за движение, е от ул. „Априлско въстание” до ул. „Иглика”, а въведената забрана е до 17,00 ч. на 3 август.

YouTube

Въведен е обходен маршрут: ул. „Странджа”, ул. „Бузлуджа”, ул. „Ивайло”.

Припомняме, че проектът за подмяна на водопроводите в част от т.нар. Доброшка махала в Разград, стартира през февруари, финансирането е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, отпуснатите на Община Разград 2 652 569 лв. са 50% от необходимите средства за целия проект. Трасето по проекта е 12 км. водопроводи заедно с още около 10 км. сградни отклонения за близо 500 адреса. Подмяната на водопроводите е наложителна, тъй като в тази част от града за последно са подменяни водопроводи в началото на 70-те години на 20 век, съоръженията са амортизирани, авариите – чести  и загубите на вода са над 70%.

В част от улиците не се налага затваряне на движението, докато тече ремонтът, но в други това е необходимо за определени периоди. Подобна временна организация на движението имаше по част от ул. „Велес”, която вече е отворена за движение.

Община Разград се извинява за причинените временни неудобства, призовава водачите да спазват въведените ограничения и да бъдат внимателни в района, в който се извършват ремонтни работи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе