Зам.-кметът Добрин Добрев на Капанския събор: „Най-радостното е, че следващото поколение е сред нас, че гори с традициите и българския дух”

Зам.-кметът на Община Разград Добрин Добрев приветства участниците и гостите на 12-тото издание на  Капанския събор в Гецово след изпълненията на Капанския ансамбъл и преди на сцената да излезе гостуващата певица Ивелина Колева.

Г-н Добрев заяви, че за ръководството на Община Разград е чест и удоволствие да е съпричастно към това капанците да имат събор, който с всяка година става по-популярен, по-красив, с по-голямо участие и по-майсторски изпълнения. „Още по-радостно е, че следващото поколение е сред нас, че се интересува от бита, традициите и фолклора, че гори с тези традиции и българския дух, че помни историята, уважава предците си.” – така заместник-кметът Добрин Добрев коментира присъствието на събора на много деца – както на сцената, така и в публиката. Той благодари на всички близо 350 изпълнители, че заразяват младото поколение с това, което правят, че с труда и ентусиазма си показват, че капанците и българщината никога няма да се погубят.

YouTube

След изпълненията на самодейците от 27 състава от 7 общини и 3 административни области днес през целия ден на централния площад в Гецово и на Капанския ансамбъл с директор Светослав Стойчев на сцената излезе фолклорната певица Ивелина Колева. Ритмите на нейните песни завладяха зрителите, голяма част от които се хванаха на кръшни хора на площада. Първото хоро поведе кметът на Гецово Емил Гиздов.

За поредна година Капанският събор се превърна в празник за жителите на селото и на съседните населени места. През целия ден площадът бе пълен, за децата имаше атракциони, сладолед, понички и захарен памук, а за възрастните – бира-скара.

Фолклорното събитие се организира от Община Разград, Кметство село Гецово, РЕКИЦ“Читалища“ и НЧ“Просвета 1883“-Гецово.

Posted by Община Разград on Saturday, July 1, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе