14-годишните момчета на Вълци-Разград са пети в България

След много силно участие в държавните финали по баскетбол за момчета до 14 години, на които се класират най-добрите 8 отбора в България, Вълци-Разград завършиха на пето място в България.

Турнирът се изигра в Перник от 1 до 5 юли, като от груповата фаза Вълците излязоха на трето място след две загуби на старта от вицешампионите от БУБА Баскетбол със 78:65 точки и от шампионите от Миньор 2015 Перник с 89:67 точи. Победата в третия ден срещу Делфин Бургас с 81:56 точки донесе увереност на състезателите на Пенко Велчев и в полуфинала те преодоляха категорично Спартак Плевен с 84:47 точки.

YouTube

В “мач за чест” за петото място разградчани срещнаха достойни опоненти – отбора на Доростол Силистра, с които са имали не една и две оспорвани срещи през сезона. Вълците излязоха на терена пределно мотивирани да покажат добър баскетбол. Това се случи в един динамичен мач с много откраднати топки, красиви стрелби, динамични отборни взаимодействия и голяма ефективност на състезателите.

“Изключително съм доволен от момчетата, най-вече от израстването, което виждаме с всеки следващ мач. Благодарение на предизвикателството и новото по време на държавните финали, ние имахме един уникален шанс. Момчетата разбраха, че няма нищо по-хубаво от това да се раздадеш на терена. Това е желанието да победиш и да успееш да се мобилизираш и да дадеш максимума от себе си. Поздравявам ги за всички усилия през сезона – успехът е резонен завършек на една много силна година!”, сподели техния треньор.

Вълци-Разград изказват своята признателност на “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле” за подкрепата от самото начало на изграждане на отборите преди 5 години и запалване на децата по активния начин на живот и баскетбола! От клуба благодарят и на всички родители за подкрепата и на всички дарители, които безвъзмездно са подкрепили отборите на клуба да представят достойно Разград по баскетболните терени в цяла България!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе