В понеделник ще пръскат срещу комари

Община Разград предприема мерки във връзка със сигнали от граждани и констатации за увеличаване на популацията от комари на територията на града.

В понеделник, 10 юли, в определени райони с най-голяма концентрация на хапещите насекоми, ще бъде извършена обработка на зелени площи. Дезинсекцията ще се извърши в: прилежащи площи на река Бели Лом в регулацията на града; Младежки парк в ЖК „Абритус“; Северен градски парк; Южен парк в ЖК „Орел“. Общата площ на предвидените за обработка участъци е около 500 дка. Дейността ще се извърши от специализирана фирма „Адмирал Вет“ от Попово.

YouTube

Пръскането започва в 22,00 ч. в понеделник. Ще се извърши с препарат „Цитрол“ 10/4, който е регистриран и допустим за използване в Република България. Дезинсекцията ще се извърши с генератор за топъл аерозол от автомобил.

Община Разград призовава гражданите в периода на извършване на обработката – нощта на 10 срещу 11 юли – да не посещават обявените участъци, както и да спазват указанията на табелите, които ще бъдат поставени след дезинсекцията. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе