Бетонни саксии с пейка „Ин и Ян“ и голям стол за снимки поставиха в Градския парк

Продължава обновяването на Градския парк. Днес заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев присъства на поставянето по негова идея на общо 8 елемента паркова мебел.

От двете страни на сцена „Ронда“ от днес има големи бетонни саксии с пейки от вида „Ин и ян“. Те са с диаметър 2,20 м. и тегло по над 1 тон. В едната част ще бъдат засадени от служителите на ОП“Паркстрой“ с разноцветни храстови пълзящи видове растения, а другата е за сядане. Съоръжението бе инсталирано с помощта на мотокар така, че седналите на пейката хора да имат видимост към сцена „Ронда“.

YouTube

В началото на главната алея на парка бяха поставени 5 големи саксии – една с кръгла форма, две ромбовидни и 2 правоъгълни. В тях също ще бъдат посадени разноцветни храстови пълзящи видове растения.

Осмата паркова мебел е голям бял стол, подходящ за снимки сред зеленината на Градския парк. Столът бе поставен до детската площадка в района на Колодрума и веднага предизвика интереса на играещите си там деца.

Припомняме, че обновяването на Градския парк е сред ангажиментите на настоящото кметско ръководство и през настоящата година са предвидени няколко вида дейности в едно от любимите места за отдих на разградчани.  В края на месец май приключи рехабилитацията на алейната мрежа на парка с дължина около 5 км., оброневи бяха пейките и кошчетата за смет, засадена нова цветна картина часовник срещу паметника на Христо Ботев, а до края на годината предстои изграждането и на две площадки в границите на Градския парк –  за стрийт фитнес и детска площадка. За изпълнение на проекта в момента тече обществена поръчка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе