Приключва изграждането на спортна площадка в двора на ППМГ“Акад. Н.Обрешков“, СУ“Христо Ботев“ и Спортно училище-Разград

Заместник-кметът Добрин Добрев извърши днес оглед на довършителните работи по изграждане на спортна площадка в двора на ППМГ“Акад. Н.Обрешков“, СУ“Христо Ботев“ и Спортно училище-Разград.

На новата площадка ще могат да се провеждат занимания по 5 вида спорт – волейбол, баскетбол, футбол, хандбал и лека атлетика. По-голямата част от комбинираното съоръжение е с противоударно покритие, с изключение ва футболното игрище, тъй като футболните бутонки увреждат подобни покрития, има и ограничение от финансиращата програма по отношение на площта на подобна настилка. При посещението на заместник-кмета Добрин Добрев на обекта работниците от фирмата, спечелила обществената поръчка с предмет „Изграждане на спортна площадка със специализирана спортна настилка за нуждите на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, СУ „Христо Ботев“ и Спортно училище, „БКС Озеленяване ЕООД“ поставяха втория пласт боя върху настилката. Под боята има каучукова основа и два пласта грунд. В следобедните часове започна и разчертаването на волейболната и баскетболната площадка, както и на 60-метрова писта за бягане, футболната площадка е готова, тя може да се използва и за хандбал. Очаква се очертаването да приключи утре, 18 август, а след това да бъде поставено и оборудването на площадката – волейболна мрежа и баскетболни кошове.

YouTube

Площадката е изградена с финансиране по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища на Министерството на образованието и науката. Стойността на проекта е 126 067,06 лв. без ДДС.

Отделните площадки са обособени с ограждения.

Представителите на фирмата-изпълнител поставиха през заместник-кмета Добрин Добрев въпроса за увреждане на настилката с велосипеди, а той пое ангажимент да разговаря с директорите на трите училища да се осигури възможност да се предупреждават посетителите на площадката да не влизат по новата настилка, докато изсъхне, както и да опазват площадката след това.

Г-н Добрев припомни, че и през настоящата година това не е единственото спортно съоръжение, по което Община Разград подготвя или извършва дейности по реновиране или изграждане. Вече приключи ремонтът на физкултурния салон на ОУ“Васил Левски“, а предстои изграждане на площадка за стрийт фитнес в Северен градски парк.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе