Окръжен съд-Разград одобри споразумение и наложи наказания на трима мъже и две жени

Петима обвиняеми, от които трима участници в организирана престъпна група за трафик на жени и склоняване към проституция и две жени обвинени в пране на пари, придобити от престъпна дейност, се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата, което беше одобрено от Окръжен съд – Разград.
С одобреното от съда споразумение Дж.С., Г.Н., М.С. бяха признати за виновни за това, че от началото на 2021 година до началото на месец май 2023 година, на територията на Федерална република Германия и Република България, участвали заедно в организирана престъпна група с цел да вършат съгласувано в страната и в чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години, като групата е създадена с користна цел и с цел да върши престъпления.

За времето от началото на месец март 2021 г. до края на месец април 2021 година, на територията на Република България и Федерална република Германия, в условията на продължавано престъпление Дж.С. в съучастие с М.С. чрез обещаване, даване и получаване на облаги – парични средства, е набрал, транспортирал и приел 28-годишна жена, превел я през границата на Републиката България и Федерална република Германия, с цел да бъде използвана за развратни действия /проституция/, независимо от съгласието и, като деянието е извършено в изпълнение на решение на организирана престъпна група.
От началото на месец март 2022 г. до края на месец март 2022 година, на територията на Република България и Федерална република Германия, в условията на продължавано престъпление, Дж.С. в съучастие, като съизвършител с Г.Н., чрез обещаване, даване и получаване на облаги – парични средства, е набрал, транспортирал и приел 26-годишна жена, превел през границата на Републиката България и Федерална република Германия, с цел да бъде използвана за развратни действия /проституция/, независимо от съгласието и, като деянието е извършено в изпълнение на решение на организирана престъпна група.
На 16.02.2022 г. Дж.С. в Република България, извършил сделка с имущество – закупил лек автомобил марка и модел „БМВ/ Х6 X ДРАЙВ 35Д“ за сумата от 28 300 лв., със средства за които е знаел, че са придобити чрез тежки умишлени престъпления.

YouTube

За времето от началото на 2021 година до 10.07.2023 година в Р. България, в условията на продължавано престъпление Дж.С. в съучастие с Г.Н. и М.С., прикрил произхода на имущество- парични средства, като предоставил парични средства, за извършване на сделки с имущество и закупуване на златни накити на 23-годишната Е.А и 41-годишната Д.С.

Първата закупила леки автомобили: марка „БМВ“, модел „525“ за сумата от 1000 лева и „ЛАНДРОВЕР“ модел „РЕИНДЖ РОВЪР“ за сумата от 5 000, а втората – лек автомобил марка „БМВ“, модел „645 ЦИ“ за сумата от 9 314 лв. и златни накити на стойност 13 416.34 лв, за които средства са знаели, че са придобити чрез тежки умишлени престъпления.
Пред съда и петимата заявиха, че се признават за виновни, разбират последиците от споразумението, съгласни са с тях и доброволно са подписали споразумението.
Тримата мъже – Дж.С., М.С. и Г.Н. получиха различни по размер наказания за извършените от тях престъпления, като съдът определели всеки от тях да изтърпи най-тежкото.
Така на 24-годишния Дж.С. и на 46-годишния Г.Н. съдът наложи по три години „лишаване от свобода“, чието изтърпяване да бъде отложено с пет години изпитателен срок, а на 27-годишния М.С. наказанието е две години „лишаване от свобода“ при строг първоначален режим на изтърпяване.

На 41-годишната Д.С. и 23-годишната Е.А. съдът определи наказания от две години „лишаване от свобода“, като така определените наказания се отлагат за изпитателен срок от четири години.
В полза на държавата се отнемат 3 леки автомобила, златни накити и пари в размер на 29 045,00 евро, 5790 лв. и 11 румънски леи. По отношение на лек автомобил „БМВ/ Х6 X ДРАЙВ 35Д“, закупен за сумата от 28 300 лв., който липсва и не е иззет като веществено доказателство по наказателното производство, съдът определи обвиняемият Дж.С. да заплати стойността му.

Петимата ще трябва да платят солидарно и направените в хода на досъдебното производство разноски в размер на 843,88 лева.

Постановеният съдебен акт е окончателен и има последици на влязла в сила присъда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе